Lowlands binnen kwartier uitverkocht

Kaarten voor de aankomende editie van Lowlands waren binnen een kwartier uitverkocht. Op het hoogtepunt stonden er 130.000 mensen in de online wachtrij. Twintig minuten betekent geen recordtijd, maar "het is wel weer ontzettend snel gedaan", zegt organisator MOJO.

Kaarten voor de aankomende editie van Lowlands waren zaterdag binnen een kwartier uitverkocht. Op het hoogtepunt stonden er 130.000 mensen in de online wachtrij.

Twintig minuten betekent geen recordtijd, maar "het is wel weer ontzettend snel gedaan", zegt organisator MOJO.
Er zijn ongeveer 60.000 tickets voor het festival in Biddinghuizen beschikbaar. De organisatie laat weten dat in de komende uren nog enkele tickets vrij kunnen komen door niet-verwerkte betalingen.


De prijs van de tickets is dit jaar 325 euro, een verhoging van 25 euro ten opzichte van vorig jaar. In 2018 kostte een kaartje nog geen 200 euro.
"Het is onvermijdelijk dat de prijs weer wat omhooggaat", zei festivaldirecteur Eric van Eerdenburg eerder tegen BNR. De prijsstijging is volgens hem een gevolg van "de druk vanuit de artiestenprijzen", maar ook van "de recente loonklap en de schaarste aan materialen".


De organisatie maakte woensdag de eerste 49 namen bekend. Onder meer Queens of the Stone Age, Goldband en Froukje treden komende zomer op tijdens Lowlands.

Lowlands
Evenemententerrein Walibi Holland, 16 t/m 18 augustus 2024
A Campingflight to Lowlands Paradise, kortweg 'Lowlands', is een popfestival in Nederland. Het festival bestaat sinds 1993 en wordt al vanaf het begin in Biddinghuizen gehouden. Het driedaagse festival heeft grote variatie in muziek, theater, film, comedy, literatuur, straattheater, wetenschap en beeldende kunst. Het festival trekt jaarlijks voornamelijk jong publiek.
Meer informatie
Pinkpop
Megaland Evenemententerrein, 21 t/m 23 juni 2024
Pinkpop is een driedaags openluchtpopfestival in Landgraaf, Limburg. Op het festival treden meer dan 50 internationale en nationale artiesten op verschillende podia op. Het festival programmeert bijna ieder muziekgenre: alternatief, rock, pop, dance, elektronisch, hiphop, R&B, metal, indie, punk en folk. Bezoekers kunnen overnachten op één van de festivalcampings. Pinkpop staat nog steeds in het Guinness Book of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde festival in Nederland.
Meer informatie
Interessante blogs