ADE Amsterdam: Het Wereldwijd Vermaarde Dance Festival

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is uitgegroeid tot een van de grootste elektronische muziekevenementen ter wereld. Wat ooit begon als een kleinschalige conferentie in 1996, is inmiddels een vijfdaags festival dat jaarlijks meer dan 400.000 bezoekers trekt. ADE combineert muziek, technologie en cultuur in een bruisende mix van dj-sets, conferenties en workshops, verspreid over meer dan 200 locaties in de stad. Voor zowel muziekliefhebbers als professionals uit de industrie is dit hét evenement om bij te zijn.

Met meer dan 2.500 artiesten die optreden in clubs, poppodia en zelfs buitenlocaties, is ADE een festival van ongekende omvang. Artiesten van wereldformaat, zoals Armin van Buuren, Martin Garrix en Charlotte de Witte, staan elk jaar op de planken tijdens dit unieke dance-evenement. Het genre varieert van techno tot house en van trance tot drum 'n bass, wat de veelzijdigheid van ADE benadrukt en bezoekers van over de hele wereld aantrekt.

Wat ADE onderscheidt van andere festivals is de focus op zowel het zakelijke als het culturele aspect van de elektronische muziekwereld. De ADE-conferentie, die parallel loopt aan het festival, biedt een podium aan sprekers, panels en netwerkmogelijkheden voor professionals in de muziekindustrie. Grote namen uit de techwereld, platenlabels en artiestenbureaus delen hier hun kennis en visies over de toekomst van muziek, waardoor ADE ook een broedplaats is voor innovatie.

De impact van ADE op Amsterdam is enorm. Naast het feit dat het festival jaarlijks miljoenen euro’s in het laatje brengt voor de stad, wordt de hoofdstad voor vijf dagen getransformeerd tot het kloppende hart van de elektronische muziekscene. Zowel grote locaties zoals de Johan Cruijff ArenA als kleinere underground clubs worden het toneel van wereldberoemde dj’s en opkomend talent.

Naast de avondlijke optredens zijn er tijdens ADE ook tal van evenementen om de ervaring compleet te maken. Zo worden er kunstinstallaties getoond, zijn er interactieve workshops en kun je deelnemen aan bootfeesten op de Amsterdamse grachten. Deze diversiteit aan evenementen maakt ADE tot een festival dat elke muziekliefhebber een keer meegemaakt moet hebben.

foto: Enrique Meesters

Website ADE
Amsterdam Dance Event (ADE)
Diverse locaties in Amsterdam, 16 t/m 20 oktober 2024
Het Amsterdam Dance Event is een van de belangrijkste muziekconferenties op het gebied van elektronische muziek. Tevens is het 's werelds grootste clubfestival in bovengenoemd muziekgenre. Het evenement biedt een unieke mix van conferenties overdag, bestaande uit interactieve workshops, technische demonstraties en diepte discussies en nachtelijke muziekfestivals.
Meer informatie
ADE Hangover
NDSM-werf, 16 t/m 20 oktober 2024
The best way to cater to the needs of a throbbing hangover is to indulge yourself in fine tunes, great food and craft beers and wines! Treat yourself to the laid back setting of the ADE Hangover at the NDSM wharf and relax after a bustling week at the Amsterdam Dance Event.
Meer informatie
Audio Obscura ADE
RAW Factory, 17 t/m 19 oktober 2024
Meer informatie
A State of Trance - ADE Special
AFAS Live, 21 februari 2025
A State of Trance, ook wel ASOT genoemd, komt tijdens ADE naar AFAS Live. De avond zal gevuld zijn met verschillende gastartiesten en een Special Guest (wordt later bekend gemaakt).
Meer informatie
Dockyard Daytime ADE Festival
Havenpark/N1-Park, 19 oktober 2024
Feest dat onderdeel is van het ADE.
Meer informatie
Interessante blogs