Glow Eindhoven: Een Lichtfestival van Wereldformaat

Glow Eindhoven is een van de grootste en meest toonaangevende lichtkunstfestivals van Europa en vindt dit jaar plaats van zaterdag 9 november 2024 tot zaterdag 16 november 2024

Glow Eindhoven is een van de grootste en meest toonaangevende lichtkunstfestivals van Europa. Sinds de eerste editie in 2006 heeft het evenement een enorme groei doorgemaakt. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een festival van internationale allure, dat jaarlijks tussen de 750.000 en 800.000 bezoekers trekt. De combinatie van kunst, technologie en design, samen met de rijke lichtgeschiedenis van Eindhoven, maakt Glow uniek in zijn soort.

Het festival wordt elk jaar in november georganiseerd en heeft inmiddels meer dan 15 edities gekend. Wat begon als een klein evenement, met voornamelijk lokale kunstenaars, heeft zich ontwikkeld tot een grootschalig festival met deelnemers van over de hele wereld. Elke editie heeft een ander thema, waardoor de installaties telkens verrassend en vernieuwend zijn. Deze thematische aanpak zorgt ervoor dat Glow met elke editie inspeelt op actuele trends en ontwikkelingen in kunst en technologie.

Eindhoven, bekend als de "Lichtstad" vanwege zijn historische banden met Philips, is de perfecte locatie voor een lichtfestival van dit kaliber. Tijdens Glow wordt de stad getransformeerd tot een magisch decor van lichtinstallaties en projecties. De route door de stad verandert elk jaar, waardoor verschillende wijken en gebouwen de kans krijgen om in de schijnwerpers te staan. Dit maakt het festival niet alleen een artistieke belevenis, maar ook een manier om de stad op een nieuwe manier te ontdekken.

De impact van Glow is niet alleen artistiek, maar ook economisch en sociaal van grote betekenis voor Eindhoven. Het festival trekt bezoekers uit binnen- en buitenland en brengt daarmee een aanzienlijke impuls voor de lokale horeca en het toerisme. De sfeer in de stad tijdens Glow is energiek en levendig, en de lichtkunstinstallaties maken van elke avond een nieuwe ontdekkingsreis.

Tijdens Glow vinden er ook diverse evenementen plaats die het festival nog boeiender maken. Zo zijn er interactieve workshops waar bezoekers zelf aan de slag kunnen met lichtkunst, lezingen door vooraanstaande kunstenaars en technologische innovaties die de toekomst van lichtontwerpen belichten. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten, zoals creatieve lichtworkshops en speurtochten langs de kunstwerken, waardoor Glow een feest is voor het hele gezin.

GLOW Eindhoven
Centrum Eindhoven, 9 t/m 16 november 2024
In november staat het stadsbeeld van Eindhoven gedurende acht dagen in het teken van de lichtkunst. Ongeveer vijftig kunstenaars bieden met lichtinstallaties, -sculpturen, -projecties en performances de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad. Zo biedt GLOW een platform aan kunstenaars, designers en architecten die actief zijn op het gebied van licht. Elke avond tijdens het festival zijn er tot middernacht op verschillende plekken in de stad vormen van lichtkunst, lichtdesign en lichtarchitectuur te zien. Voor de extra beleving zijn er show in het Philips Stadion.
Meer informatie
Interessante blogs