Lelystad zoekt naar nieuw terrein voor grotere evenementen

De gemeente Lelystad is op zoek naar een nieuw evenemententerrein voor grotere evenementen, zoals beschreven in het nieuwe evenementenbeleid. Momenteel biedt het terrein De Meent plek aan maximaal 5.000 bezoekers, maar Lelystad heeft de ambitie om uit te groeien tot de ‘evenementenstad van Flevoland’. Daarom is er behoefte aan een locatie die geschikt is voor grotere evenementen.

Hoewel eerdere pogingen om een geschikt terrein te vinden in het Stadshart zijn mislukt, wil de gemeente toch opnieuw zoeken. Het Stadhuisplein en de Agorahof bleken niet geschikt door hun inrichting en toekomstige ontwikkelingen, zoals de komst van een nieuwe horecagelegenheid aan het plein bij de Agora. Toch blijft wethouder Dennis Grimbergen optimistisch. Hij suggereert de ruimte tussen de Agora en de Kubus als mogelijke locatie, waarbij tijdelijk afsluiten van de rijbaan en het gebruik van rijplaten oplossingen kunnen bieden. Hoewel dit nog niet definitief is, denkt Grimbergen dat er veel potentie is.

Het nieuwe evenementenbeleid wil ook de aanvraag van vergunningen voor organisatoren makkelijker maken. Daarnaast streeft de gemeente ernaar om van het Stadshart een bruisend centrum te maken waar altijd iets te doen is. Dit vereist samenwerking tussen culturele instellingen, horecaondernemers en winkeliers.

Voor het beleid is jaarlijks 150.000 euro beschikbaar, een verhoging van 50.000 euro. Hoewel dit bedrag niet genoeg is om grote evenementen volledig te financieren, ligt de verantwoordelijkheid voor extra middelen vooral bij organisatoren. Sponsoren en ondernemers worden gestimuleerd om hierin samen te werken, met mogelijk een aanvullende bijdrage van de gemeente.

Gemeente Lelystad
Interessante blogs